Kiskunfélegyházi Anime Meet

Nyitólap » 2012 » Február » 1 » Mamoru Oshii: Égenjárók vetítés (február 2.)
22:13
Mamoru Oshii: Égenjárók vetítés (február 2.)


A Nagy Attila Filmklub és a KAZE bemutatja - Mamoru Oshii: Égenjárók vetítés

A részvétel természetesen ingyenes!!!
Helyszín: Mora Klub (Kiskunfélegyháza, Gorkij utca 2.)
Időpont: február 2.
Fontos, hogy ott legyél, mert [:D]: A film előtti kb 30 perces előadás része a MONDOs verseny első feladatának (a facebook oldalunkon találtok bővebb információt erről) teljesítésének, szóval fontos lenne a jobb helyezés érdekében a minél nagyobb létszámú közönség. 
Részletek: 
Új év, új filmek a Nagy Attila Filmklub műsorán!

Februárban például, az "Országok és világok" című tematikánk második, tavaszi féléves programjának keretében anime-mozikat vetítünk majd, az immár egy éves KAZE Kiskunfélegyházi Anime Meet válogatásában. 


Elsőként Mamoru Oshii Égenjárók című moziját mutatjuk be. 

A legendás "Ghost In The Shell"-filmek, illetve az "Avalon - virtuális csapda" című kulthorror rendezője, aki dolgozott olyan híres rajzfilmeken is, mint a "Niels Holgerson csodálatos utazása a vadludakkal" vagy a "Csip-Csup csodák", mostani munkájában a közeli jövőbe kalauzol el minket, ahol ember és gép sorsa elválaszthatatlan és véglegesen összekapcsolódott. 

Mamoru Oshii és Chihiro Itou lenyűgöző képein egy a harmadik világháború utáni világ elevenedik meg. Az óriási konfliktus a megmaradt emberiséget végleg megtanította arra, hogy a harag és a gyűlölet kiírthatatlan a természetéből. 

Viszont talán korlátok között tartható. 

Megrendezett háborúk dúlnak az égen, amelyeket a média élő egyenesben közvetít, a lehető legközelebbről követve az eseményeket. A csatákat olyan pilóták vívják, akiket kildreneknek hívnak: e kiválasztottaknak nincsenek érzelmeik, sem emlékeik, viszont képtelenek természetes úton meghalni, ami elég hasznos képesség e nem mindennapi ütközetekben. 

A dolgok addig tökéletes rendben mennek, amíg egy frissen érkezett kildren el nem kezd kutatni múltja és nem létező emlékei után...


A KAZE, a város anime-kedvelőinek egy éve alakult közösségének tagjai, ezúttal nem csak a Nagy Attila Filmklubbal közösen mutatják be új anime-hónapunkat, hanem magáról a műfajról is tartanak majd egy fél órás előadást a film kezdete előtt.

Így duplán is érdemes lesz eljönni, a műfaj kedvelőinek és azoknak egyaránt, akik még csak most ismerkednek a japán rajzfilmek világával...


A változatatás jogát fenntartjuk!

www.mora-klub.eoldal.hu
Köszönjük szépen a lehetőséget a Nagy Attila Filmklubnak *-*
Megtekintések száma: 721 | Hozzáadta: Bella | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Vasárnap
2024.Április.28
04:40
Belépés
AMV Blokk
Naptár
«  Február 2012  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Mini-chat
Mentett bejegyzések
Keresés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0